Connect with us
woman-sunglasses

Market news

Wallonië hinkt achterop op digitaal vlak, Brussel en Vlaanderen zitten op het goede spoor

Wallonië hinkt achterop op digitaal vlak, Brussel en Vlaanderen zitten op het goede spoor

De digitale sector vertegenwoordigt slechts 1,4% van het Waalse BBP, zo blijkt uit een onderzoek uitgevoerd door het kantoor Roland Berger, waarvan L`Echo dinsdag de voornaamste conclusies publiceerde. Het zuiden van het land vertoont een zekere achterstand op dit vlak in vergelijking met Vlaanderen (2,6% van het BBP) en vooral tegenover Brussel (7,6% van zijn BBP).

Volgens de experts die de sector geanalyseerd hebben in opdracht van Sogepa (de financiële tak van het Waals Gewest), worden de Waalse bedrijven in de digitale sector gekenmerkt door een te kleine gemiddelde omvang. Een Waals bedrijf stelt zo gemiddeld 11 mensen tewerk, tegenover 15 in Vlaanderen en 41 in Brussel. "De stijging van het aantal grote bedrijven is van cruciaal belang voor het voortzetten en het maximaliseren van de positieve weerslag van de digitale sector op de hele Waalse econome", zo meent het onderzoeksbureau Roland Berger.

Om de sector te steunen moet de Waalse overheid op 18 februari een digitaal fonds lanceren ten bedrage van 503 miljoen euro, ondergebracht bij de Waalse tegenhanger van de GIMV, de Société régionale d`Investissement de Wallonie (SRIW)

Click to comment

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top