Connect with us
woman-sunglasses

Social Media

Peach, het nieuwe sociale netwerk dat furore maakt

Peach, het nieuwe sociale netwerk dat furore maakt

Nog maar amper gelanceerd in de Apple Store, trekt deze kersverse app van een week oud al techies en journalisten aan als de rattenvanger van Hamelen.  En daar is een goede reden voor, want Peach komt niet zomaar uit de lucht vallen.

Deze app is immers een nieuw recept van Dom Hoffman, de maker van Vine. De app wil  een frisse wind laten waaien doorheen de markt, door de nadruk niet op lange teksten te leggen maar op het uiten van emoties op een ludieke en interactieve manier. Door succesvolle ingrediënten van sommige concurrenten over te nemen positioneert Peach zich tussen instant messaging en het klassieke sociale netwerk

Innovatieve functies
Na aanmelding kunt u bij Peach een profiel voeden met content die op verschillende manieren getoond kan worden. Dit alles met het  gekende systeem van likes en commentaren, en de mogelijkheid om met de content van zijn "vrienden" te interageren via emoji`s. Niet echt wereldschokkend nieuw.

Waar Peach wel origineel is, dat zijn de Magic Words: het intikken van bepaalde woorden, net zoals bij Slack in de consumentenversie, opent een editor waar u bijvoorbeeld, afhankelijk van het trefwoord (here, draw, tv, enz.), kunt tekenen zoals bij Snapchat, een internet browser opent of het aantal passen publiceert dat u die dag gedaan hebt.

En dit is des te handgier omdat het aantal mogelijke functies op de sociale  netwerken alsmaar blijft groeien. Deze app zit er in elk geval barstensvol van. Men kan zich afvragen waarom de giganten uit deze sector dit eenvoudig en intuïtief systeem van geavanceerde snelkoppelingen zelf nog niet aanbieden.

Hebt u zelf geen idee wat te vertellen, dan kunt u tikken op het icoontje met de lamp en krijgt u vragen over wat u interesseert, wat u zal aansporen om over het aangeboden thema iets te zeggen. Er zit ook een herwerkte versie in van het befaamde "poke" van Facebook, waarbij u aan uw vrienden een kus, een ring, een kushandje en andere leuke dingen kan zenden, om hen iets te vertellen met de afbeelding  of om gewoon hun aandacht te trekken.

Een app met niet veel privacy
Wat instellingen betreft valt te noteren dat de zichtbaarheid van de content standaard beperkt is tot de vrienden van uw vrienden. In tegenstelling tot Facebook is het niet mogelijk om via lijsten niveaus aan te maken voor wie wat kan zien, of om de zichtbaarheid te beperken tot enkel uw vrienden. Het is evenmin mogelijk om met iemand privé te praten.

Wat het privacybeleid betreft, dat is alleen beschikbaar op de officiële site van de app, waarvan de .cool domeinnaam wel bijzonder is en strookt met de positionering van de app: geek en trendy.

Top of flop?
Sceptici zullen YAMA! roepen (een Engelse term voor "Yet Another Mobile App"), en Peach enkel als een copy/paste beschouwen van succesvolle ingrediënten van de giganten op deze markt. De plotse (of uitgelokte) opwinding over een nieuwe app is immers geen waarborg op succes op zich. Ello, het Yo fenomeen en zoveel anderen hebben dat in het verleden bewezen - het ene moment een buzz, en dan snel vergeten. Zal het Peach ook zo vergaan, of hebben wij hier een nieuwe speler op het veld? Het antwoord weten we over enkele weken...

Momenteel is Peach enkel beschikbaar voor iOS en in het Engels.

 

Denys Malengreau

Click to comment
DIGITAL TRANSFORMATION SUMMIT

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top