Connect with us
woman-sunglasses

Start-up

Belgische startup Menu Next Door klaar om Parijs te veroveren

Belgische startup Menu Next Door klaar om Parijs te veroveren

Net zoals andere Belgische startups voor haar heeft Menu Next Door beslist om de Parijse markt te gaan veroveren. Op 15 januari 2016 zal in de Franse hoofdstad een allereerste menu bereid worden door een gepassioneerde kok.

Menu Next Door is de Belgische startup die in mei verleden jaar in Brussel opgericht werd en die vandaag een community heeft van bijna 55.000 leden.

De startup heeft een nieuw model van takeaway bedacht, dat breekt met enkele regels. De klanten-fijnproevers worden uitgenodigd om chefs bij hen thuis te ontmoeten, in hun keuken, om hun menu`s mee te nemen. De aangeboden gerechten zijn divers, kwalitatief en vervaardigd door particulieren met een passie voor het koken, of ze nu professional of amateur zijn.

Elk menu wordt gepost op de site www.menunextdoor.com. Alle menu`s kunnen rechtstreeks op de site besteld worden en alle klanten-fijnproevers kunnen, indien zij dat willen, hun ervaring delen door hun opmerkingen en evaluaties te posten onder de menu`s en de profielen van de chefs!

De ervaring is uiterst positief. "Wij hebben al een equivalent van bijna 20.000 maaltijden verkocht sinds de lancering van Menu Next Door in de Brusselse regio", aldus een verheugde Nicolas Van Rymenant, de oprichter van het bedrijf. "De groei gaat erg snel. Verleden maand werden er meer dan 100.000 bezoeken op onze site geregistreerd en de startup telt honderden aanvragen voor chefs."

Nicolas Van Rymenant wil nu van Menu Next Door ook een succes maken in Parijs, dat een gigantisch marktpotentieel heeft voor de startup. De Facebook-groep van Menu Next Door - Paris, die alle postings bevat met foto`s van de aangeboden menu`s en van de keukenchefs, telt al meer dan 20.000 mensen in een tijdsbestek van amper twee dagen, alvast een goed begin.

Nicolas zal ook kunnen rekenen op de community van Parijse ondernemers die goed gekend is in de wereld van de startups, TheFamily en waarvan Menu Next Door deel uitmaakt, alsook op een nieuw team dat hij op de Franse markt zal rekruteren.

Click to comment
Digital Summer School

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top