Connect with us

Facebook lanceert een Europese antiracistische campagne

woman-sunglasses

Social Media

Facebook lanceert een Europese antiracistische campagne

Facebook lanceert een Europese antiracistische campagne

Facebook heeft in Europa een grote campagne gelanceerd om extremistische boodschappen te bestrijden die op zijn site verspreid worden, dit na de ongerustheid in Duitsland  over het toenemend aantal xenofobe commentaren rond de toestroom van vluchtelingen.

De operatie die de Amerikaanse groep uitvoert heet "Initiatief voor online burgermoed" en werd in Berlijn gelanceerd. Facebook belooft een miljoen euro, zelfs meer, om Niet-Gouvernementele Organisaties (NGO`s) te steunen bij hun pogingen om xenofobe boodschappen te bestrijden.

Voor haatboodschappen "is er geen plaats in onze samenleving", met inbegrip van het internet, zo verklaarde Sheryl Sandberg, adjunct-directeur van Facebook.

Het basischarter van Facebook voorziet een verbod op praktijken zoals pesten en bedreigingen, maar de critici van het sociale netwerk beschuldigen het ervan dat het deze regels niet correct laat toepassen.

Facebook heeft vrijdag aangekondigd dat het beroep gedaan heeft op de diensten van een filiaal van de Duitse uitgever Bertelsmann, om racistische boodschappen die op zijn platform in Duitsland gepubliceerd worden, op te sporen en te verwijderen.

Deze verdenking van nalatigheid in de strijd tegen het verspreiden van haatboodschappen heeft in november verleden jaar het parket van Hamburg ertoe aangezet om een onderzoek naar Facebook te openen.

Snelle tips

Bent u op zoek naar een reclamebureau?
Onze partner Sortlist helpt u de ideale partner te vinden!

Vind mijn reclamebureau
Click to comment

Subscribe to our weekly

Newsletter

Vacatures

Senior marketeer

Touring Verzekeringen / Touring Assurances

Senior marketeer

Business Analyst Customer Experience

Touring Assurances/ Touring Verzekeringen

Business Analyst Customer Experience

Digital marketing expert

Uitgeverij VAN IN

Digital marketing expert

Inside Magazine
Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top