Connect with us
woman-sunglasses

Social Media

WhatsApp zal volledig gratis zijn en zonder reclame

WhatsApp zal volledig gratis zijn en zonder reclame

Jawel, WhatsApp was betalend. Althans in sommige landen, op bepaalde OS en bij bepaalde configuraties. Alhoewel er eigenlijk erg weinig mensen zijn die de $0,99 uiteindelijk moesten betalen na een jaar gebruik, is deze aankondiging toch wel belangrijk.

WhatsApp, dat eigendom is van Facebook, heeft aangekondigd dat zijn messaging app gratis zal worden, en tegelijkertijd dat er nieuwe tools ontwikkeld worden waarmee bedrijven tegen betaling meldingen aan hun gebruikers kunnen zenden.

WhatsApp werd zeven jaar geleden opgericht en werd in 2014 door Facebook gekocht voor 19,2 miljard dollar (17,62 miljard euro). Volgens het bedrijf maken bijna een miljard abonnees vandaag gebruik van WhatsApp, dat compatibel is met verschillende mobiele besturingssystemen.

Tot nu moesten die gebruikers een abonnement nemen van één dollar of één euro per jaar, na het eerste jaar gratis gebruik. Dat verandert nu: "Vandaag kondigen wij aan dat WhatsApp gratis wordt voor zijn gebruikers. Wij zullen hen niet langer vragen om een jaarabonnement van één dollar te betalen", zo verklaarde Jan Koum, oprichter van WhatsApp, aan investeerders en ondernemers tijdens de jaarlijkse conferentie Digital Life Design in Munchen.

WhatsApp zegt dat het geen project heeft rond reclame om zo de gederfde inkomsten te compenseren, maar kondigt wel aan dat het werkt aan nieuwe tools voor zijn app, waarmee de gebruikers rechtstreeks met bedrijven of organisaties kunnen communiceren.

"Dat zou bijvoorbeeld kunnen gaan om het communiceren met uw bank, om te weten of een recente transactie frauduleus is, of met een luchtvaartmaatschappij bij een vlucht met vertraging", zo schrijft WhatsApp op zijn blog (http://bit.ly/1JcbeLX ).

WhatsApp concurreert met een groeiend aantal instant messaging en internettelefonie diensten zoals Skype van Microsoft, Hangouts van Alphabet (ex-Google), Viber van Rakuten, Facetime en Message van Apple.

(Via Reuters)

 

Click to comment
Beelance Forum Digital Summer School

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top