Connect with us
woman-sunglasses

Market news

Samsung en Apple verwachten een moeilijk jaar omwille van de smartphoneverkoop

Samsung en Apple verwachten een moeilijk jaar omwille van de smartphoneverkoop

Samsung heeft gewaarschuwd dat zijn winst in 2016 zou kunnen dalen in vergelijking met vorig jaar, omwille van een stabilisatie van de verkoop van toestellen zoals smartphones, een trend die ook zijn concurrent Apple treft.

Deze waarschuwing van de Zuid-Koreaanse elektronicagigant komt er de dag nadat het aandeel van Apple op de beurs van New York een duik maakte met meer dan 6,5%, de grootste daling percentsgewijs in twee jaar tijd. De fabrikant van de iPhone verwacht immers dat zijn trimestriële verkopen in de periode januari-maart voor de eerste keer in 13 jaar tijd zullen dalen.

"Omwille van de wereldwijde lagere vraag in de technologiesector zal het moeilijk zijn om de winst in 2016 op hetzelfde niveau te handhaven als in vorig jaar", zo verklaart Samsung in een persbericht bij zijn resultaten van het vierde trimester. Het voegt eraan toe dat  de "moeilijke omstandigheden voor de activiteit" in het huidige trimester zullen voortduren.

De vertraging van de groei in China en de depreciatie van de valuta`s in opkomende economieën remmen de verkoop af van elektronicaproducten voor het grote publiek. Dit heeft niet alleen gevolgen voor grote wereldwijde fabrikanten van smartphones zoals Samsung en Apple, maar ook voor hun leveranciers en de hele sector.

(via Reuters)

Click to comment
Beelance Forum Digital Summer School

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top