Connect with us
woman-sunglasses

Innovation

Ehang onthult de eerste drone voor passagiersvervoer

Ehang onthult de eerste drone voor passagiersvervoer

"De vogel is een instrument dat werkt volgens de wiskundige wetten. Het ligt in het vermogen van de mens om hem te reproduceren met al zijn bewegingen, niet met dezelfde kracht weliswaar, maar toch minstens voor zijn evenwichtsvermogen" - Leonardo Da Vinci geloofde er blijkbaar niet echt in, enkele eeuwen geleden.

Het Chinese bedrijf Ehang, specialist in het ontwerpen van drones, heeft zich geworpen op de markt van passagierstransport met zijn nieuwe creatie, de "Ehang 184" drone, die op de beurs voor technologische innovaties CES 2016 in Las Vegas voorgesteld werd.

Deze geautomatiseerde quadricopter drone, die in staat is om een menselijke passagier te vervoeren, heeft het vermogen om aan 100 km/u te vliegen en op een hoogte van 300 tot 500 meter. In 2 uur herlaadt hij zich voor een nieuwe autonomie van 23 minuten. Het is dus de koploper van een nieuwe generatie transportdrones en een pionier op deze markt. Want ja! Dit model drone zal vanaf volgend jaar op de markt komen voor een bedrag van 200.000 tot 300.000 euro.

Hier rijst trouwens de vraag over de wetgeving bij deze soort drones. Dit type is immers gemakkelijk te gebruiken, dankzij een mobiele app voor de tablet. Is het dan nog nodig om een pilootlicentie te hebben? Want enkel het vluchtplan, de lichten van het voertuig, de landing en het opstijgen moeten nog geconfigureerd worden. De Chinese fabrikant heeft verklaard dat hij, geconfronteerd met problemen voor de wetgeving op civiele drones, die steeds strenger wordt, gaat werken aan de veiligheid van zijn toestellen.

Door Antoine Gérard

Click to comment
Digital Summer School

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top