Connect with us
woman-sunglasses

Mobile

Apple opent zijn eerste app-ontwikkelingscentrum in Europa

Apple opent zijn eerste app-ontwikkelingscentrum in Europa

Apple koos Italië om er zijn eerste ontwikkelingscentrum voor iOS-applicaties in Europa te openen. Een investering die de voorbode is van nog andere op het oude continent.

Na een fiscaal geschil van 318 miljoen euro geregeld te hebben met de Italiaanse staat, heeft Apple gekozen voor Napels als nieuwe Europese uitvalsbasis.

De ontwikkeling zal er geschieden in partnerschap met Italiaanse spelers uit de sector. Het is de bedoeling om een maximaal aantal ontwikkelaars op te leiden en duizenden studenten erop voor te bereiden om toe te treden tot de Apple ontwikkelaarscommunity. Meer dan 600 mensen zullen bij het nieuwe ontwikkelingscentrum in Napels werken. Een peulschil wanneer men weet dat Apple rechtstreeks of onrechtstreeks meer dan 75.000 mensen in het land aan het werk zet.

Apple stelt trouwens dat zijn ecosysteem "aan de bron ligt van meer dan 1,4 miljoen jobs in Europa", het merendeel in verband met iOS en de App Store. Een ander cijfer dat het bedrijf uit Cupertino aanhaalt is dat de Europese ontwikkelaars dankzij Apple meer dan 10,2 miljard euro verdiend hebben, wat kan tellen.

Dit initiatief zou in de toekomst naar andere landen uitgebreid moeten worden, alles zal afhangen van de resultaten die het met dit centrum behaalt.

Click to comment

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top