Connect with us
woman-sunglasses

Video

Popcorn staat er terug, om te blijven

Popcorn staat er terug, om te blijven

Het was verdwenen in 2014, en er waren verschillende mislukte pogingen ondernomen om terug boven water te komen. Maar nu is Popcorn time er weer, met een nieuw peer-to-peer ruilplatform dat de autoriteiten moeilijk kunnen afstoppen.

Dit streaming platform, dat Popcorn Time Online heet, zal in alle webbrowsers werken mits men eerst een plug-in installeert (Torrent Time); het laat toe om alle online video te bekijken, in goede kwaliteit en zonder haperend beeld. In tegenstelling tot de vorige versie Popcorn Time hangt de nieuwe online variant niet meer af van één enkel domein of server, maar is elke gebruiker nu een speler geworden in het verspreiden van bestanden via het internet.

Het collectief moet echter nog altijd optornen tegen de autoriteiten, die zo goed en kwaad mogelijk dit soort illegale projecten bestrijden. Dat is waarom het Popcorn team de broncode vrijgegeven heeft, zodat alle gebruikers toegang hebben tot de aangeboden diensten, en waarom het nu onder andere mogelijk is om anoniem te surfen om gerechtelijke vervolging te vermijden. Om anoniem te blijven wanneer men het platform gebruikt wordt het aanbevolen om zich bij een betalende VPN te registreren, die door de site ter beschikking gesteld wordt, of toch minstens via een persoonlijke VPN te gaan.

door Antoine Gerard

Click to comment
Beelance Forum Digital Summer School

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top