Connect with us
woman-sunglasses

Mobile

Kende je deze tijdrovende functie bij Messenger al?

Kende je deze tijdrovende functie bij Messenger al?

Nog niet zo lang geleden werd Facebook Messenger door de gebruikers als een van de meest gehate apps beschouwd, en wel sinds de social media gigant besloot om de instant messaging dienst af te splitsen van de Facebook app, wat tot veel gemor leidde bij de gebruikers. Nochtans is er heel wat veranderd sinds einde 2015. De app heeft nu meer dan 800 miljoen maandelijkse gebruikers en zal zijn expansie ongetwijfeld verderzetten, dankzij nieuwe diensten.

Wist je bijvoorbeeld dat Facebook Messenger een schaakspel verstopt heeft in zijn boodschappendienst? Het is nu mogelijk om vanop afstand schaak te spelen via de instant messaging dienst, mits je enkele handigheidjes kent. Deze dienst is immers niet beschikbaar via menu`s, maar via activatiecommando`s…

Om de schaakpartij te openen, begin je met het zenden van de activatiecode naar jouw correspondent (@fbchess play). Je ziet vervolgens een schaakbord verschijnen in je conversatie.

Vermits het om een niet dynamisch schaakbord gaat, zal je je pionnen enkel kunnen verzetten via specifieke commando`s. Elke soort pion heeft een initiaal waarmee je hem kan selecteren (en die strookt met het Engels woord voor het schaakstuk). Vervolgens zet je de coördinaten van het gewenste vakje, om de pion te verzetten (e2, f8, enz.).

Dit zijn de initialen van de schaakstukken:
K: Koning (King)
Q: Koningin (Queen)
B: Loper (Bishop)
N: Paard (kNight)
R: Toren (Rook)
P: Pion (Pawn)

Een commando ziet er dus bijvoorbeeld zo uit: @fbchess Qe4 of @fbchess Pg7

Een uitstekende manier om je productiviteit helemaal om zeep te helpen, of om ten minste het mooie woord procrastinatie in toepassing te brengen. Speel ze!

Click to comment
Beelance Forum Digital Summer School

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top