Connect with us
woman-sunglasses

E-commerce

Alibaba binnenkort in België?

Alibaba binnenkort in België?

Ja en neen. Een officiële opening heeft plaats in mei, maar de Chinese gigant is al bezig om contactpunten te openen in sommige Europese landen, waaronder België. Dit alles is echter niet bestemd voor de Europeanen. Een woordje uitleg.

Geruchten over een vestiging van Alibaba in Europa doen overal een beetje de ronde, maar het enthousiasme van sommigen moet helaas getemperd worden. Alibaba installeert zich inderdaad bij ons, maar niet voor ons.

Het doel van de opening van deze contactpunten is de Chinese toeristen in staat stellen om het platform te blijven gebruiken, en dan vooral zijn Alipay betaalsysteem, wanneer zij in Europa zijn. Een belangrijke financieel voordeel wanneer men de  toeristische appetijt kent van de Chinezen.

Alibaba zal trouwens honderden medewerkers rekruteren in Europa, om hen op te leiden voor de specifieke kenmerken van de Chinese markt.

Deze "ambassades" zouden kunnen dienen bij een toekomstige inplanting, maar er zijn geen aanwijzingen voor een Europese versie van de site, men heeft het eerder over een internationale uitbreiding van het Chinese aanbod.

 

Click to comment

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top