Connect with us

Alibaba binnenkort in België?

woman-sunglasses

E-commerce

Alibaba binnenkort in België?

Alibaba binnenkort in België?

Ja en neen. Een officiële opening heeft plaats in mei, maar de Chinese gigant is al bezig om contactpunten te openen in sommige Europese landen, waaronder België. Dit alles is echter niet bestemd voor de Europeanen. Een woordje uitleg.

Geruchten over een vestiging van Alibaba in Europa doen overal een beetje de ronde, maar het enthousiasme van sommigen moet helaas getemperd worden. Alibaba installeert zich inderdaad bij ons, maar niet voor ons.

Het doel van de opening van deze contactpunten is de Chinese toeristen in staat stellen om het platform te blijven gebruiken, en dan vooral zijn Alipay betaalsysteem, wanneer zij in Europa zijn. Een belangrijke financieel voordeel wanneer men de  toeristische appetijt kent van de Chinezen.

Alibaba zal trouwens honderden medewerkers rekruteren in Europa, om hen op te leiden voor de specifieke kenmerken van de Chinese markt.

Deze "ambassades" zouden kunnen dienen bij een toekomstige inplanting, maar er zijn geen aanwijzingen voor een Europese versie van de site, men heeft het eerder over een internationale uitbreiding van het Chinese aanbod.

 

Snelle tips

Bent u op zoek naar een reclamebureau?
Onze partner Sortlist helpt u de ideale partner te vinden!

Vind mijn reclamebureau
Click to comment

Subscribe to our weekly

Newsletter

Vacatures

Senior marketeer

Touring Verzekeringen / Touring Assurances

Senior marketeer

Business Analyst Customer Experience

Touring Assurances/ Touring Verzekeringen

Business Analyst Customer Experience

Digital marketing expert

Uitgeverij VAN IN

Digital marketing expert

Inside Magazine
Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top