Connect with us
woman-sunglasses

Mobile

De oprichter van Skype lanceert Wire, een uiterst beveiligde boodschappendienst

De oprichter van Skype lanceert Wire, een uiterst beveiligde boodschappendienst

De oprichter van Skype heeft donderdag de lancering aangekondigd van een nieuwe boodschappendienst waarbij, zo verzekert hij, alle communicatie van begin tot eind versleuteld is.

Deze nieuwe boodschappendienst, gemaakt met de hulp van voormalige ingenieurs van Skype, kreeg de naam Wire mee. Een vijftigtal personen zijn er tewerkgesteld en het bedrijf is gevestigd in Zwitserland.

Volgens de oprichters zal Wire, in tegenstelling tot de huidige boodschappendiensten die enkel een gedeeltelijke of tijdelijke versleuteling aanbieden, alle communicatie van zijn gebruikers op zijn eigen servers bewaren, waar voortdurend beschermingssystemen voor de privacy actief zijn, zelfs wanneer de klanten meerdere toestellen tegelijk gebruiken zoals een telefoon of een pc.

Deze globale benadering wordt geacht bestand te zijn tegen de neiging van de overheid om binnen te dringen bij de gebruiker en daarbij meestal, in het kader van een onderzoek naar misdaden of de veiligheid, gebruik maken van zwakke plekken in de versleuteling om toegang te krijgen tot de gegevens van de gebruiker.

"Wij menen dat Wire uniek in zijn sector is, met een permanente encryptie van alle gesprekken, in groep of face-to-face, en simultaan op meerdere toestellen", verklaarde Alan Duric, technisch directeur van de jonge spruit, in een persbericht.

"Alles is versleuteld, van het begin tot het einde: dat gaat om voice, videogesprekken, tekstuele boodschappen, foto`s, afbeeldingen, elke content die men maar kan verzenden", zo voegde Janus Friis eraan toe, de CEO van Wire.

Deze Deense ondernemer is de medeoprichter van Skype, dat in 2003 opgericht werd en vandaag het eigendom is van Microsoft.

(via Reuters)

Click to comment
DIGITAL TRANSFORMATION SUMMIT

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top