Connect with us
woman-sunglasses

Mobile

De Brusselse Taxis Verts dienen Uber van antwoord met de Splyt app

De Brusselse Taxis Verts dienen Uber van antwoord met de Splyt app

De Brusselse taximaatschappij Taxis Verts lanceert vandaag de Splyt-app. Deze mobiele applicatie voor het delen van een taxi (taxi pooling) biedt een innovatieve dienst aan op  het gebied van het bestellen en delen van een taxirit.

Splyt laat de reizigers toe om een taxi te delen (tijdens de bestelling of tijdens het traject) en zo de rekening met tot 40% te laten dalen. Deze app is ook een van de eerste die toelaat dat je kiest met wie je de rit deelt en op welke manier. De app dekt met Taxis Verts Brussel en omgeving; je kan een taxi 24u op 24 en 7 dagen op 7 bestellen en delen. Het is de bedoeling van de app om in de volgende weken ook in andere steden in België aanwezig te zijn.

Met deze innovatie wil de taxisector een antwoord bieden op de vragen van zijn klanten en ervoor zorgen dat de gebruikers van de Brusselse taxi`s een officiële taxi sneller en efficiënter kunnen bestellen en reserveren, maar ook aan een goedkopere prijs, met tot 40% korting tegenover een klassieke taxi.

"Deze dienst is een wereldwijde première in de wereld van de taxi. Het delen van de taxi is dynamisch: je kan het op elk moment aanvragen, bij de bestelling maar ook onderweg. Dankzij taxi-pooling bieden wij een nieuwe economische en flexibele mobiliteitsoplossing aan, en dragen zo bij tot het ontlasten van onze stad", stipt Jean-Michel Courtoy aan, CEO van Taxis Verts.

Splyt laat de klant kiezen
De Splyt-app beschikt over een gebruiksvriendelijke interface waarmee de klant de komst van zijn taxi in real time in het oog kan houden en zien wie in zijn buurt graag een taxi zou delen. De passagier voert zijn bestemming in de app in en krijgt meteen een indicatie van de prijs. Die vertelt niet alleen hoeveel de rit kost maar ook met hoeveel die zal verminderen wanneer de rit gedeeld wordt met een andere passagier.

Wat Splyt zo interessant maakt is dat het gaat om de allereerste app waarmee de passagiers overal en altijd exact kunnen kiezen met wie zij een taxi willen delen. De app heeft ook heel wat sociale functies: de passagiers ontvangen meldingen van andere reizigers die in de omgeving zijn en een rit willen delen, zij kunnen hun rit op Facebook delen, terwijl de app tevens toont welke Facebook-vrienden dezelfde richting uit zouden willen.

Met Splyt kan de gebruiker ook verschillende criteria selecteren waaraan de reis moet beantwoorden. Zij kunnen bijvoorbeeld willen dat de reis in stilte verloopt. Vrouwen kunnen dan weer kiezen om een rit enkel met andere vrouwen te delen.

Splyt is vanaf heden beschikbaar in Brussel op Android en iOS.

 

Click to comment
DIGITAL TRANSFORMATION SUMMIT

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top