Connect with us
woman-sunglasses

Social Media

Instagram zal zijn newsfeed veranderen en jaagt zijn gebruikers tegen zich in het harnas

Instagram zal zijn newsfeed veranderen en jaagt zijn gebruikers tegen zich in het harnas

Instagram, dat deel uitmaakt van het Facebook universum, zal voortaan de content rangschikken op relevantie en niet langer op chronologische volgorde. Een keuze die gemotiveerd wordt door de overdaad aan content, maar waartegen de gebruikers van het sociale netwerk luid morren.

"De volgorde van foto`s en video`s in uw stream zal gebaseerd worden op de waarschijnlijkheid dat u geïnteresseerd zou zijn in een bepaalde content, op uw relatie met de persoon die het post, en het moment van verschijnen", zo legt Instagram uit in een blogposting die het in de nacht van dinsdag op woensdag op zijn website plaatste.

Instagram motiveert deze stap door zijn exponentiële ontwikkeling, die ervoor zou zorgen dat de gebruikers gemiddeld 70% van de content van hun newsfeed zouden missen. Tot nu werd de content op Instagram bij het openen van de app weergegeven van het nieuwste naar het oudere.

Er werden evenwel al verschillende online petities gelanceerd om Instagram te vragen het huidige systeem te behouden. Het platform, dat in april 2012 gekocht werd door Facebook voor een bedrag van ongeveer een miljard dollar, heeft naar eigen zeggen 400 miljoen gebruikers en meer dan 200.000 adverteerders.

Click to comment

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top