BlaBlaCar lanceert zijn site in België en zet in op betrouwbaarheid

Het grootste platform ter wereld voor het carpoolen op lange afstand, BlaBlaCar, lanceert vandaag een website en speciale, gepersonaliseerde apps voor zijn Belgische leden.

post-image-3

BlaBlaCar meldt dat de Belgische versie van zijn carpooling-site online staat, en te vinden is op www.blablacar.be, naast zijn gratis apps voor iOS en Android. BlaBlaCar, het grootste platform ter wereld voor het delen van auto`s op lange afstand, brengt chauffeurs die in hun auto een plaatsje vrij hebben, in contact met passagiers die hetzelfde traject willen afleggen zodat zij samen de kosten kunnen delen.

België vormt  een belangrijke markt voor het Franse bedrijf, vermits er in het laatste trimester 2015 maar liefst 60.000 plaatsen per maand aangeboden werden door Belgische chauffeurs, wat twee keer zoveel was als in het begin van het jaar. De as Brussel-Parijs (gemiddeld €20 per passagier) is een van de populairste bij de BlaBlaCar community, met ongeveer 800 trajecten met vertrek of aankomst in Brussel elke vrijdagavond.

Dankzij een partnerschap met AXA kunnen chauffeurs die carpoolen genieten van een bijkomende dekking van hun verzekering voor deze verplaatsingen.

 

Back to top button
Close
Close