Connect with us
woman-sunglasses

Social Media

Facebook verbetert de versleuteling van WhatsApp

Facebook verbetert de versleuteling van WhatsApp

Facebook heeft aangekondigd dat de instellingen voor de versleuteling bij de WhatsApp messaging-app versterkt werden. Voortaan kunnen de boodschappen enkel nog gelezen worden door de afzender en de bestemmeling.

Het sociale netwerk heeft deze beslissing genomen op het moment dat er een debat gevoerd wordt over de vraag of de ordehandhavers en justitie toegang moet krijgen tot digitale communicaties. Eerder was er ook al een krachtmeting tussen Apple en het FBI over een versleutelde iPhone, die gelinkt was aan de daders van een moordpartij in San Bernardino in december.

WhatsApp is al ongeveer twee jaar een volledig versleutelingssysteem aan het ontwikkelen met behulp van software geleverd door Open Whisper Systems, een non-profit organisatie gespecialiseerd in cyberbeveiliging.

De versleuteling was al beschikbaar vanaf 2014, maar enkel voor tekstboodschappen tussen twee gebruikers. Groepsboodschappen of boodschappen met bijlagen zoals foto`s of video`s werden echter slechts gedeeltelijk versleuteld.

Alle boodschappen die nu via WhatsApp passeren zullen voortaan volledig, end-to-end, versleuteld zijn, zo zegt Facebook, wat betekent dat het sociale netwerk op geen enkele manier de boodschappen kan lezen, zelfs indien justitie het beveelt.

"Het idee is eenvoudig: wanneer je een boodschap verzendt, is de enige persoon die die lezen kan degene aan wie je de boodschap verzonden hebt, of de discussiegroep die de bestemmeling is. Niemand anders kan de boodschap in kwestie lezen", zo legt WhatsApp uit in een blog die de update aankondigt. "Niemand,  of het nu cyberboeven zijn, hackers, totalitaire regimes, zelfs wij niet".

(via Reuters)

Click to comment

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top