Alibaba neemt Lazada over voor een miljard dollar

De Chinese e-commerce gigant Alibaba heeft dinsdag aangekondigd dat hij een controlerend aandeel zou nemen in de online retailer Lazada, een transactie van ongeveer een miljard dollar (875 miljoen euro) die het bedrijf in staat zou moeten stellen om zich in Zuidoost-Azië te ontwikkelen.

post-image-3

Alibaba heeft toegelicht dat het ongeveer 500 miljoen dollar zal uittrekken voor nieuwe Lazada-aandelen en dat het koper zou zijn van bestaande aandelen van de groep bij sommige huidige aandeelhouders.

De Britse retailer Tesco van zijn kant heeft gezegd dat hij 8,6% van het Lazada-kapitaal zou afstaan aan Alibaba voor 129 miljoen dollar.

Tesco, dat zich de laatste twee jaren vooral op de Britse markt concentreerde, heeft een programma waarbij het de activiteiten afstoot waarvan het meent dat die te ver van zijn kerntaak liggen, waaronder zijn operaties in Zuid-Korea, die het in 2015 verkocht heeft, en nu dus de Lazada aandelen.

De Britse groep zal een aandeel van 8,3% behouden in Lazada, dat aanwezig is in Singapore, Maleisië, Indonesië, de Filippijnen, Thailand en Vietnam.
(via Reuters)


Back to top button
Close
Close