Connect with us
woman-sunglasses

Market news

Microsoft zet de productie van de Xbox 360 stop

Microsoft zet de productie van de Xbox 360 stop

Microsoft heeft aangekondigd dat het de productie van zijn Xbox 360 gameconsole zal stopzetten, een model dat de groep toeliet om de videogame-markt te veroveren, maar dat stap voor stap plaats geruimd heeft voor de Xbox One.

"De realistische omstandigheden van het vervaardigen van een product dat al meer dan tien jaar oud is, beginnen ons in te halen. Dat is waarom wij de beslissing genomen hebben om te stoppen met de fabricatie van nieuwe Xbox 360 consoles", zo meldt de Amerikaanse groep op zijn site.

Volgens de groep zullen de bestaande voorraden van de console nog altijd verkocht worden, waarbij de beschikbare hoeveelheden afhankelijk zijn van land tot land.

Meer dan 80 miljoen Xbox 360 zijn er verkocht sinds de lancering ervan in 2005. De console, die het voornaamste product van de groep was vooraleer de Xbox One in 2013 gelanceerd werd, had onder andere de Kinect functie ingevoerd, die de bewegingen van de spelers ontdekt.

De verkoop van oudere generaties consoles zoals de Xbox 360 of de PlayStation 3 van Sony kent een zekere terugval nu de nieuwe modellen de gebruikers kunnen verleiden.

(via Reuters)

Click to comment
Beelance Forum Digital Summer School

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top