MolenGeek: een marathon van jonge Brusselse ontwikkelaars om de hulpdiensten te steunen

Na het succes van "MolenGeek Event" in januari 2016, houdt MolenGeek dit weekend een nieuwe marathon van jonge Brusselse ontwikkelaars, om de hulpdiensten (SIAMU, federale politie, andere hulpdiensten) te helpen en te optimaliseren bij noodsituaties.

post-image-3

Een weekend om positief op de aanslagen te reageren
#MolenHack is het antwoord van jonge ontwikkelaars en talentvolle ontwerpers van Molenbeek. Het evenement wil applicaties ontwikkelen om zo de hulpdiensten te steunen en te helpen bij hun opdrachten.

Beschermen, alarmeren en te hulp snellen zijn de eerste fasen bij een noodgeval. Hoe kan men de slachtoffers efficiënter verzorgen, de communicatie tussen de verschillende spelers verbeteren, de logistieke ondersteuning vereenvoudigen, de informatie beter beheren, de hulpdiensten beter organiseren? Dat zijn de vragen waarop de jonge ontwikkelaars zullen trachten een antwoord te vinden.

Er worden 5 uitdagingen gelanceerd:

  • Communiceren met de hulpdiensten door middel van bestaande platformen (WhatsApp, Viber bijvoorbeeld) waarmee men bijkomende informatie kan meegeven (exacte locatie, foto`s, video`s, …).
  • Samenwerken om het private netwerk van defibrillatoren in kaart te brengen.
  • Twitter en Facebook gebruiken om de nooddiensten te helpen, onder andere via een filter om de informatie te sorteren.
  • De noodcentrales ontlasten bij grote incidenten.
  • Een oproeper localiseren via sms-berichten.
  • Op het einde van het weekend zullen de applicaties voorgelegd worden aan een jury.
Back to top button
Close
Close