Connect with us
woman-sunglasses

Market news

"Er is een probleem met RTBF Auvio"

"Er is een probleem met RTBF Auvio"

De baas van Be TV, Daniel Weekers, vraagt een heroverweging van de relaties tussen de zenders en kabelexploitanten. Hij neemt Auvio op de korrel, het nieuwe distributieplatform dat de RTBF zopas lanceerde.

Enkele dagen geleden heeft Be TV zich in twee delen opgesplitst. Voortaan biedt de betaalzender twee aparte opties aan, de ene gespecialiseerd in fictie, de ander geconcentreerd op sport. Een manier om concurrentieel te blijven tegenover de komst van wereldwijde giganten zoals Netflix, dat de Belgische markt verovert met zijn slagkracht en zijn rijk gevuld aanbod exclusieve content.

Ter gelegenheid van de lancering van dit nieuwe aanbod heeft Daniel Weekers, de baas van Be TV, opgeroepen tot een verandering in de machtsverhouding tussen kabelmaatschappijen en audiovisuele operatoren, met als argument dat "België het enige land is waar een kabelmaatschappij de zenders betaalt" om die te verdelen, als gevolg van een wettelijke verplichting haar opgelegd.

Diezelfde zenders, zo bevestigt Daniel Weekers in een column in de krant L`Echo, ontwikkelen nu echter hun eigen distributiekanalen via het internet. De directeur strategie van de groep Nethys wijst daarbij met name naar Auvio, een nieuw platform van de RTBF, dat toegang geeft tot alle audiovisuele content die door de openbare zender geproduceerd wordt (en waarvan de interface fel doet denken aan een zekere… Netflix).

Verklaringen die niet zonder belang zijn, vermits er aan het contract tussen Voo (dat tot dezelfde groep behoort als Be TV) en RTBF eind verleden jaar een einde kwam. De onderhandelingen tussen beide spelers zitten nog steeds in een impasse..

Click to comment

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top