' Proximus en Huawei ronden de kaap van 1 Gbps op het mobiele netwerk!
Connect with us

Proximus en Huawei ronden de kaap van 1 Gbps op het mobiele netwerk!

woman-sunglasses

Market news

Proximus en Huawei ronden de kaap van 1 Gbps op het mobiele netwerk!

Proximus en Huawei ronden de kaap van 1 Gbps op het mobiele netwerk!

Het "Innovation Partnership" dat de bedrijven Proximus en Huawei afsloten, is uitgemond in een performantietest waarbij een maximale snelheid op een mobiel netwerk vastgesteld werd van 1,1 Gpbs. Waarmee de ervaring van het video-kijken op het mobiele toestel aanzienlijk verbeterd wordt!

Proximus en Huawei Technologies melden dat zij met succes een topsnelheid van 1,1 Gbps behaald hebben op het mobiele netwerk. De demonstratie is een primeur voor België, dankzij het Huawai 4.5G platform, dat mogelijk werd dankzij het innovatie partnerschap dat Proximus en Huawei in 2015 afgesloten hadden.

Tijdens deze test werden snelheden bereikt die 8x hoger lagen dan de topsnelheid van 150 Mbps van de 4G. Deze prestatie opent nieuwe perspectieven voor de toekomst van nieuwe soorten terminals en diensten, zoals 2K/4K video, virtual reality, augmented reality en andere diensten die dergelijke gigabit snelheden, gebaseerd op 4.5G, nodig hebben. Om de bandbreedte te verhogen, de latency te verlagen en meer verbindingen te ondersteunen,  legt de 4.5 G een solide basis voor de commercialisering van de 5G in de evolutie van de LTE-technolgoie, terwijl er ook een zachte overgang van de 4G verzekerd wordt.

Click to comment
Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top