Connect with us
woman-sunglasses

Mobile

Hoe de haven van Antwerpen drones en IoT verwelkomt

Hoe de haven van Antwerpen drones en IoT verwelkomt

Orange, iMinds en Rombit hebben de voorbereidingen voorgesteld van een drone-project in de haven van Antwerpen, in het kader van het Europees programma Horizon 2020. De nieuwe toepassingen van het Internet of Things moeten de dagelijkse werking van de haven optimaliseren.

Drie spelers van formaat in België (Orange, iMinds en Rombit) hebben een voorstel tot partnerschap onthuld in het kader van Horizon 2020, het Europees programma dat research & development op vlak van innovatie aanmoedigt en financiert.

Het drone-project in de haven van Antwerpen, dat de naam AGILE meekreeg (Adoptive Gateways for Diverse Multiple Environments) wil een open Internet of Things platform ontwikkelen, dat flexibel is en algemeen toegepast kan worden voor bedrijven en ondernemers, waarop zij hun diensten kunnen aanbieden en uittesten.

Als drijvende kracht achter verschillende innovaties op vlak van het Internet of Things heeft het trio subsidies verkregen van Europa.

Hun project zou de veiligheid en productiviteit van de haven van Antwerpen moeten verbeteren dankzij drones die een grote waaier metingen zullen verrichten, scans, videobewaking, inspectie van de infrastructuren, milieuovertredingen, metingen van de kwaliteit van lucht en water... Kwestie van de haven van Antwerpen om te vormen tot een echte "Harbour of Things".

Click to comment
DIGITAL TRANSFORMATION SUMMIT

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top