Connect with us
woman-sunglasses

Innovation

Google lanceert Google Home, om de concurrentie aan te gaan Amazon Echo

Google lanceert Google Home, om de concurrentie aan te gaan Amazon Echo

Op zijn jaarlijkse conferentie heeft Google verschillende nieuwigheden voorgesteld, waaronder een virtuele assistent die het moet opnemen tegen het Alexa-systeem van Amazon, en dat de gebruikers met voice commando`s moet helpen bij het beheer van hun dagelijkse taken.

Google Assistant, dat voorgesteld werd door de CEO van Google Sundar Pichai, werkt met de luidspreker Google Home, de concurrent van het voicetoestel Echo, ontworpen door Amazon. Alexa werkt met een "cloud" systeem dat de Echo luidspreker controleert en antwoord geeft op de gesproken comando`s van de gebruiker.

Net zoals Alexa is Google Assistant in staat om opzoekingen op het internet uit te voeren of de persoonlijke agenda te updaten. Maar wat er bijzonder is aan Google Assistant, zo stipte Sundar Pichai aan, is zijn vermogen om ook afbeeldingen en andere informatie te verwerken om zo tot intuïtievere resultaten te komen.

Zo heeft Sundar Picha een foto getoond van het bekende eivormige beeldhouwwerk Cloud Gate van de Brit Anish Kapoor, dat in het Millennium Park van Chicago tentoongesteld is. "U kunt zich voor dit beeldhouwwerk bevinden in Chicageo, en aan Google vragen wie de maker is (van dit werk), en hij zal begrijpen dat in deze context de naam van de maker Anish Kapoor is", zo legde hij uit.

Google Assistant is geïntegreerd in het Chromecast systeem, het kleine toestel voor connectiviteit thuis, en in alle slimme toestellen om zo de tv-sensoren te controleren, de thermostaat thuis of andere geconnecteerde toestellen.

Google Assistant zal ook verbinding kunnen leggen met de nieuwe messaging app Allo, die deze zomer verkrijgbaar zal zijn. Allo, dat volledig beveiligd is met versleuteling, is de concurrent van de app WhatsApp van Facebook en andere messagingsystemen.

(via Reuters)

Click to comment
Beelance Forum Digital Summer School

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top