Connect with us
woman-sunglasses

Market news

De investeerders van Newsmonkey voelen zich bekocht door de crowdfunding

De investeerders van Newsmonkey voelen zich bekocht door de crowdfunding

De financiering van Newsmonkey via crowdfunding twee jaar geleden brengt een van de beperkingen van het systeem aan het licht. Waar men toen van een geslaagde lancering sprak met meer dan 275.000 € ingezameld via 1500 beleggers op het MyMicroInvest platform, zijn deze kleine beleggers vandaag ontgoocheld.

De belofte om een pure player van formaat te worden in het Belgische medialandschap werd gehouden, met 1,9 miljoen unieke bezoekers per maand. Newsmonkey leek dan ook op het eerste zicht een goede investering te zijn.  Maar toen enkele dagen geleden de oprichters van Newsmonkey aankondigden dat zij de meerderheid van de aandelen wilden overnemen van Definitive  Groove,  het bedrijf dat Newsmonkey bezit, zorgde een clausule in de  aandeelhoudersovereenkomst voor zwarte wolken. Die voorzag namelijk dat waneer  de meerderheid van de aandelen overgenomen wordt, de minderheidsaandeelhouders contractueel verplicht zijn om te verkopen.

Die clausule is niet ongebruikelijk, maar in dit geval kondigt MyMicroInvest aan dat voor elke participatie in de investering (50 euro), de crowdfunding beleggers binnen de 14 dagen de som van 48,40 euro zullen ontvangen, wat een nettoverlies betekent van 1,60 euro. Waarom? De meerwaarde die de investering genereerde bedroeg 10%, maar de commissie van MyMicroInvest bedraagt 12%. Heel simpel, maar moeilijk om slikken voor de beleggers, wanneer men weet dat het platform en de pure player zonder enig verlies uit deze affaire komen.

Click to comment
DIGITAL TRANSFORMATION SUMMIT

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top