Connect with us
woman-sunglasses

Start-up

De Belgische startup Menu Next Door haalt 1,75 miljoen euro op

De Belgische startup Menu Next Door haalt 1,75 miljoen euro op

Voor een eerste ronde heeft Menu Next Door het niet slecht gedaan: het platform slaagde erin om verschillende buitenlandse investeringsfondsen te laten deelnemen aan zijn kapitaal.

Na een lancering in Parijs begin dit jaar gaat het platform van amateurkoks op zijn elan verder en zet het een belangrijke stap in zijn evolutie.  Een belangrijke maar ook knap uitgevoerde stap, want het gebeurt zeer zelden dat buitenlandse fondsen en vooral dan van dit kaliber investeren in een Belgische startup in deze fase van zijn ontwikkeling. Vergeet niet dat Menu Next Door nog geen winst maakt; er is wel een commissie van 15% gepland voor in de toekomst, maar die is nog niet van toepassing. Volgens Nicolas Van Rymenant zijn de uitbouw van de community en van twee nieuwe steden (Parijs en Londen) nu de prioriteit van de startup.

Bij de nieuwe investeerders treffen we Index Ventures aan (Criteo, Soundcloud, BlaBlaCar, Dropbox, enz.), Kim Ventures, het fonds onder leiding van Xavier Niel, The Family en Local Globe. Dit alles voor een bedrag van 1,75 miljoen euro dat ten goede zal komen aan een nieuwe structuur, die gebaseerd zal zijn in het VK, voor deze gelegenheid opgericht werd en voortaan de verschillende entiteiten zal overkoepelen.

Het opgehaalde geld zal dienen om de uitbreiding en internationale expansie van de jonge telg te ondersteunen. De lancering in Parijs staat momenteel op goede rails, met meer dan 450.000 actieve gebruikers, en de lancering in Londen is voorbije vrijdag begonnen. Alles staat nu klaar voor Nicolas Van Rymenant en zijn teams om een versnelling hoger te schakelen.

Click to comment

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top