Connect with us
woman-sunglasses

Market news

Een Belgisch bedrijf voor marktonderzoek gerangschikt onder de beste drie ter wereld

Een Belgisch bedrijf voor marktonderzoek gerangschikt onder de beste drie ter wereld

Het in Gent gevestigde InSites Consulting werd onlangs geklasseerd tot het derde beste, meest innoverende bureau voor marktonderzoek ter wereld. Niet slecht voor een idee dat 20 jaar geleden ontstond op de universiteitsbanken.

Het GRIT-onderzoek (GreenBook Research Industry Trends), uitgevoerd door GreenBook (het meest invloedrijke marketingblog in de Verenigde Staten), onderzoekt elk jaar de evoluties en trends die de sector van de marktonderzoeken kenmerken. Het publiceert tevens een klassement van de 50 meest innoverende marktonderzoeksbureaus ter wereld onder de 3.565 professionals in markt- en marketingonderzoeken. Het Gentse bedrijf was 11e in 2012 en staat nu op de derde plaats van dit prestigieuze klassement. Bovenaan de rangschikking vindt men BrainJuicer, gevolgd door Ipsos op de tweede plaats.

Met zijn zetel in Gent en kantoren in Rotterdam, Timisoara, Londen en New York telt het agentschap momenteel 170 medewerkers en realiseert het een omzetcijfer van meer dan 22 miljoen euro. Niet slecht voor een idee dat op de universiteitsbanken ontstaan is, zo vertelt ons Cristof De Wulf, CEO en medeoprichter: "InSites Consulting zag bijna twintig jaar geleden het licht op de banken van de Vlerick Business School waar wij - mijn acolieten Joeri Van den Bergh, Niels Schillewaert, Tim Duhamel en mezelf - marketing onderzoekers. Deze aspiratie naar innoveren en ontdekken is ook vandaag nog de kern van ons DNA. Al meer dan tien jaar investeren wij voortdurend in de innovatie van concepten en methodologieën via onze ForwaR&D Lab, een interne R&D-afdeling. Wij zijn verheugd dat dit zijn vruchten afwerpt, wat deze internationale erkenning vandaag beklemtoont."

InSites heeft onlangs zijn eigen SaaS oplossing gelanceerd (Insight Activation Studio), waarmee bedrijven gemakkelijker de consumer insights intern kunnen verspreiden en zo de inspiratie en creativiteit van hun medewerkers kunnen stimuleren. Het bedrijf is van plan om op deze elan door te gaan met binnenkort de opening van een kantoor in Duitsland.

Click to comment

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top