Connect with us
woman-sunglasses

Social Media

Zal Mark Zuckerberg zijn stemrechten verliezen in de Beheerraad van Facebook?

Zal Mark Zuckerberg zijn stemrechten verliezen in de Beheerraad van Facebook?

De Raad van Bestuur van Facebook heeft voorgesteld om Mark Zuckerberg zijn meerderheidsstemrecht af te nemen indien de oprichter van het sociale netwerk in de toekomst zou besluiten uit de directie ervan te stappen.

In een verklaring bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission heeft de Raad van Bestuur donderdag aangekondigd dat hij aan de aandeelhouders zal vragen om te stemmen over een voorstel, waarbij de klasse B-aandelen in handen van Mark Zuckerberg (die de meerderheid van de stemrechten heeft), te degraderen tot klasse A, mocht hij zijn functie neerleggen.

Mark Zuckerberg heeft momenteel 53,8% van de stemrechten in handen, en 14,8% van de economische belangen van de groep.

Het voorstel zal ter stemming voorgelegd worden aan de aandeelhouders tijdens de algemene vergadering op 20 juni; het wil garanderen dat een toekomstige directeur van de groep bevoegdheden krijgt die niet ingeperkt zijn, zo zei de beheerraad.

"Deze nieuwe bepalingen waarborgen dat wij geen groep zullen zijn die nog altijd gecontroleerd wordt door zijn oprichter, wanneer wij ophouden een groep te zijn die geleid wordt door die oprichter", zo staat te lezen in de verklaring.

(via Reuters)

Click to comment
DIGITAL TRANSFORMATION SUMMIT

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top