Connect with us
woman-sunglasses

Social Media

Zuckerberg gehackt, LinkedIn in verlegenheid

Zuckerberg gehackt, LinkedIn in verlegenheid

De Twitter- en Pinterest-accounts van Mark Zuckerberg, medeoprichter en CEO van Facebook, zijn opnieuw beveiligd nadat zij via zijn LinkedIn gegevens gehackt waren.

De gespecialiseerde site VentureBeat heeft zondag gemeld dat hackers erin geslaagd waren om in die twee accounts binnen te dringen, en dat zij beweerden de controle ervan overgenomen te hebben.

Deze accounts zijn sindsdien terug "veilig gesteld", aldus een woordvoerder van Facebook, die eraan toevoegde dat "er in geen enkel Facebook systeem of account binnengedrongen was".

Een boodschap die zondag verstuurd werd vanop de Twitter-account van Mark Zuckerberg (@finkd), die sinds januari 2012 inactief is, lijkt aan te geven dat de krakers toegang gekregen hebben tot de account door hetzelfde wachtwoord te gebruiken als wat de oprichter van Facebook gebruikt had voor zijn LinkedIn-profiel.

"Wij hebben alle accounts ongeldig gemaakt waarvan men kan veronderstellen dat zij getroffen zijn", zo zei een woordvoerder van LinkedIn.

Dit professionele social network heeft verleden maand toegegeven dat een diefstal van data waarvan het in 2012 slachtoffer werd, wel eens veel meer gebruikers getroffen zou kunnen hebben dan oorspronkelijk gedacht, zelfs tot 100 miljoen accounts.

(via Reuters)
 

Click to comment

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top