Connect with us
woman-sunglasses

Market news

Uber in Frankrijk veroordeeld tot betalen van 800.000 euro boete

Uber in Frankrijk veroordeeld tot betalen van 800.000 euro boete

Uber Frankrijk werd donderdag veroordeeld tot 800.000 euro boete, waarvan de helft met uitstel, voor de inbedrijfstelling en de promotie van de Uberpop applicatie, een betalend vervoersaanbod tussen particulieren, dat bijna een jaar geleden geschrapt werd.

Twee van de directieleden, Pierre-Dimitri Gore-Coty, nu belast met Europa, Afrika en het Midden-Oosten, en Thibaud Simphal, belast met de Franse markt, werden veroordeeld tot resp. 30.000 en 20.000 euro boete, waarvan de helft met uitstel. Zij ontsnappen aan het door het parket gevraagde tijdelijk verbod op het leiden van een bedrijf.

De rechtbank heeft in zijn vonnis, dat gedeeltelijk voorgelezen werd voor het publiek, gemeend dat de drie gedaagden "een groot aantal personen aangezet hadden tot het starten van een activiteit die hen tot veroordelingen geleid heeft".

De rechtbank heeft tevens gemeend dat de app UberPOP geleid heeft tot een "duurzame desorganisatie" van de transportsector, en herinnerde eraan dat de lancering ervan, die door de taxi`s als een oorlogsverklaring ervaren werd, bezaaid was met incidenten "van een bepaalde ernst" op de openbare weg.

Een woordvoerder van Uber Frankrijk heeft gezegd dat het bedrijf en zijn twee directeurs onmiddellijk in beroep zouden gaan. Deze beslissing "heeft echter geen impact op de huidige activiteit van Uber in Frankrijk: de applicatie brengt 12.000 professionele chauffeurs in contact met hun 1,5 miljoen klanten," zo staat te lezen in een persbericht.

(via Reuters)

Click to comment
Beelance Forum Digital Summer School

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top