Connect with us
woman-sunglasses

Innovation

Een robot om de datacenters te bewaken

Een robot om de datacenters te bewaken

Captain DC is een autonome robot van de nieuwe generatie, die de globale bewaking moet uitvoeren van een datacenter en indien nodig onmiddellijk kan ingrijpen. Een ontwikkeling waarvoor de bedrijven Econocom en EOS Innovatie, filiaal van het bedrijf Parrot, samen getekend hebben.

Captain DC is het resultaat van een `empirische` innovatie. Dankzij de feedback van de ervaringen die zijn experts op het terrein opdeden, heeft het bedrijf Econocom de `robot-teamgenoot van de technici in het datacenter` bedacht. De bedoeling: de infrastructuur 24u/7 bewaken, alarmen uitsturen, en indien nodig de specialisten on-site assistentie bieden.

De Captain DC robot werd ontwikkeld "om voortdurend alarmen vanuit het datacenter uit te sturen, een diagnose te laten stellen van de ontdekte technische problemen en de experts te  begeleiden bij hun dagelijkse onderhoud". De verzamelde data kunnen dan gebruikt worden voor mapping- en urbanisatiediensten voor het datacenter.

Concreet houdt de robot met zijn vele ingebouwde sensoren zowel de vochtigheid als de temperatuur in alle gangpaden van het datacenter in het oog. Hij kan zo bij abnormale waarden anticiperen op incidenten. Hij loopt zijn rondes helemaal autonoom, past zich aan de aanwezigheid van obstakels of de aanwezigheid van een mens aan, en keert zelf terug naar zijn basis om zich te herladen.

Bovendien kan men hem vanop afstand besturen om de opgemerkte incidenten vast te stellen en er een diagnose van te maken zodat de surveillanceteams onmiddellijk een beslissing kunnen nemen. Hij begeleidt tot slot de technicus tot aan de plaats van het incident en biedt remote level2 - level3  assistentie om hem bij zijn acties te helpen.

"Captain DC is de vrucht van het gezamenlijke innovatieve werk van de R&D teams van Econocom en zijn klanten en zijn partner EOS Innovation", aldus een trotse Philippe Borfiga, Deputy Managing Director of Outsourcing & Maintenance Services bij Econocom.

De robot zal op 15 en 16 juni te zien  zijn op de beurs Storage Expo in Brussel.

 

Click to comment
Digital Summer School

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top