Connect with us
woman-sunglasses

Start-up

De Belgische startup Real Impact Analytics haalt 12 miljoen euro op

De Belgische startup Real Impact Analytics haalt 12 miljoen euro op

Real Impact Analytics, een innovatieve startup uit het Brusselse, gespecialiseerd in de analyse van telecomdata, heeft zopas een fondsenwerving afgerond van 12 miljoen euro. De kapitalen werden geïnjecteerd door de bekende risicokapitaalfondsen Fortino Capital en Endeit Capital, alsook Gimv, via zijn fonds Gimv Arkiv Tech Fund II.

Het bedrijf behoort tot de Europese startups met de snelste groei. Het heeft zijn inkomsten en het aantal personeelsleden (nu meer dan 120 mensen) elk jaar gemiddeld verdubbeld sinds zijn lancering in 2009. De Belgische startup werkt al met vijf van de tien belangrijkste telecomoperatoren ter wereld en beschikt over vijf kantoren in de hele wereld.

Deze eerste fase van de externe fondsenwerving zal Real Impact Analytics in staat stellen om zijn expansie verder te zetten en de nodige middelen te implementeren om groten uit de industrie zoals SAS en IBM verder te blijven uitdagen. Het bedrijf heeft de traditionele benadering van big data gewijzigd doordat het eenvoudige en intuïtieve tools aanbiedt voor de telecom medewerkers. In deze context zal de financiering het mogelijk maken om de voortdurende uitbreiding van de cataloog apps van de startup te ondersteunen. Zijn vermogen om het ideale consortium van hoogwaardige investeerders aan te trekken is trouwens een nieuw bewijs van het potentieel van Real Impact Analytics.

"Wij aanvaarden niet dat de big data slechts enkele geprivilegieerde experts ten goede komt. Wij zijn erin geslaagd iets te doen wat geen ander bedrijf tot nu toe kon - de ontwikkeling van big data apps en hun integratie in het dagelijkse werk van de belangrijkste telecomoperatoren. Denk u eens in hoever wij zullen geraken om onze missie te vervullen met de hulp van deze beleggers", legt ons Sébastie Deletaille uit, medeoprichter en CEO van Real Impact Analytics.

Click to comment

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top