Connect with us
woman-sunglasses

Market news

Twitter diversifieert en investeert in SoundCloud

Twitter diversifieert en investeert in SoundCloud

Twitter heeft ongeveer 70 miljoen dollar (62,5 miljoen euro) geïnvesteerd in het Duitse muziekplatform SoundCloud, zo meldt de website Re/code, dat bronnen citeert dicht bij het dossier. Twitter is nog altijd op zoek naar een streaming muziekpartner, en zou die zo eindelijk gevonden kunnen hebben. Maar is dat echt wel een prioriteit?

Twitter heeft de investering bevestigd maar heeft geen enkele financiële informatie gegeven. "Wij zijn dit jaar overgegaan tot een investering in SoundCloud via Twitter Ventures, om enkele van onze initiatieven met contentmakers te ondersteunen", zo verklaarde Jack Dorsey, CEO van de microbloggingsite.

SoundCloud, waar internauten muziek en andere audiobestanden kunnen uploaden om die te delen, heeft eveneens de investering van Twitter bevestigd.

Deze investering kadert in een fondsenwerving die een honderd miljoen dollar zou moeten bedragen en SoundCloud op iets meer dan 700 miljoen dollar zou moeten valoriseren, zo voegt Re/code eraan toe.

Twitter had in 2013 geprobeerd door te breken in de muziek met de lancering van Twitter Music, een platform dat een jaar later echter al gesloten werd.

(via Reuters)

Click to comment
Digital Summer School

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top