Pebble Media en SpotX starten met programmatic video

Pebble Media en SpotX kondigden tijdens het ‘State of the Industry’ event te Brussel een nauwe samenwerking aan voor de geautomatiseerde verkoop van online video advertentieruimte.

post-image-3

Pebble Media, verantwoordelijk voor het beheer van de online advertentieruimte van enkele van de belangrijkste online media in België, is gestart met het gebruik van het video inventory management platform vanSpotX. De samenwerking omvat de programmatic verkoop van online video advertentieruimte en ondersteunt de inspanningen van Pebble Media om de video-inventaris maximaal te laten renderen. SpotX is een geïntegreerd technologieplatform waarmee premium uitgevers hun online video inventory centraal kunnen beheren, aanbieden en verkopen. 

Online video verkopen optimaliseren 

Adverteerders verwachten vaker om op basis van real-time data hun doelgroep specifieker te kunnen bereiken. Zij willen naast een open marketplace, vooral een een-op-een relatie met de uitgever in de vorm van een private marketplace. Pebble Media kiest voor een samenwerking met SpotX omwille van deze toenemende vraag naar real time bidding/programmatic buying. 

“We zetten sterk in op een ver doorgedreven automatisering en kiezen daarom naast initiatieven zoals buymedia.be ook voor SpotX” zegt Koen van Rhijn, CEO bij Pebble Media. “Programmatic producten helpen ons om bij schaarse inventaris, in combinatie met data, de eCPM en inkomsten voor publishers te optimaliseren.”

Back to top button
Close
Close