Connect with us
woman-sunglasses

Market news

Ontdek wat Google over u weet

Ontdek wat Google over u weet

Het zal u wellicht niet verbazen dat Google veel weet over veel mensen. Toch kunt u voortaan ontdekken wat Google juist over u weet.

Sinds kort kunt u bij de rubriek "Mijn activiteit" van uw account ontdekken in welke mate de reclamedienst van Google uw activiteiten op het web traceert. Of het nu gaat om opzoekingen en de keren dat u inlogde, de video`s die u bekeek, of een massa andere informatie: u kunt voortaan uw Google Historiek bekijken.

Tevens kunt u via een nieuw `opt-in` systeem de thema`s instellen waarvoor u al dan niet reclame wenst te ontvangen. Zo kunt u, om te vermijden dat u (nog meer) getraceerd wordt, het registreren van uw opzoekingen en activiteiten uitzetten, en zo voorkomen dat u bestookt wordt met reclame, of die nu beheerd wordt door Google of door andere externe sites. U zal echter snel opmerken dat de bekeken YouTube filmpjes voortdurend in het oog gehouden worden.

De Chrome-browser van Google tot slot biedt u ook een extensie om definitief het volgen via het cookie van DoubleClick (eigendom van Google) stop te zetten en de doelgerichte reclame er het resultaat van is. Het is toch al beter dan niets!

Click to comment
Digital Summer School

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top