Connect with us
woman-sunglasses

Mobile

Hoe kunt u het wereldwijde fenomeen Pokémon GO downloaden?

Hoe kunt u het wereldwijde fenomeen Pokémon GO downloaden?

Het spel, dat op 7 juli uitgebracht werd in de Verenigde Staten, Azië, Australië en Nieuw-Zeeland,  is in de loop van het weekend gestegen naar de eerste plaats bij de gratis apps in iTunes. Een echt wereldwijd fenomeen - de app is weliswaar nog niet beschikbaar in Europa, maar geen probleem, wij zullen u uitleggen hoe u het kunt downloaden op iOS en Android maar ook waarop u moet letten.

Het spel maakt gebruik van augmented reality, waarbij het erop aan komt om, net als vroeger, op diverse plekken de figuurtjes te vinden en te pakken die in franchise genomen werden bij Nintendo, maar dan wel in de écht wereld. Pokémon GO is gebouwd op het real-world spelplatform van Niantic; het maakt gebruik van echte plekken om de spelers aan te sporen Pokémon figuurtjes in hun regio te ontdekken. Met Pokémon GO zullen de spelers meer dan een honderdtal Pokémon figuren kunnen vinden en pakken tijdens het onderzoeken van hun omgeving.

De reeks Pokémon videogames heeft geografische plekken zoals de regio`s Hokkaido en Kanto in Japan, New York en Parijs gebruikt als inspiratie voor de omgevingen die de spelers te zien kregen. Voortaan is het de echte wereld die als omgeving gebruikt wordt! Een echt meeslepende ervaring die de geeks uit hun luie zetel haalt en de jongeren naar musea lokt, maar toch ook wel enkele nadelen kan bevatten (zie achteraan dit artikel). Wil u zelf uw mening vormen, dan kunt u het feit dat de app nog niet in Europa beschikbaar is, omzeilen met de navolgende uitleg. Have fun!

Hoe Pokémon Go downloaden op Android?
U moet een APK downloaden, wat een compressie is van verschillende bestanden die u in staat zullen stellen het game te downloaden. Dit bestand is gemakkelijk te vinden via een zoekopdracht op Google. Voeg het bestand aan uw telefoon toe, download de app APK Installer op de Play Store, en gebruik die om het bestand te starten. Aan de slag!

Hoe Pokémon Go downloaden op iOS?
Op iOS is het wat ingewikkelder. Wie het spel wil spelen, moet aangeven dat hij / zij in een compatibel land woont, om de app te kunnen gebruiken. Australië en Nieuw-Zeeland zijn bijvoorbeeld compatibel. Hiervoor gaat u dus naar de AppStore, waar u op Apple ID klikt, en vervolgens op ID tonen. Daar volstaat het om het land te wijzigen, en om Sydney of Wellington in te vullen, dus de postcode 2000 of 6140. Nu kunt u de app downloaden!

Waarop moet u letten?
Er zijn toch enkele addertjes onder het gras. De app heeft toegang tot uw Google accounts en dus uw persoonlijke gegevens gekoppeld aan uw Gmail account. De app is verzot op data (geolocatie, foto`s, enz.)  en wordt ervan verdacht die data te willen verzamelen voor commerciële doeleinden, maar tot nu toe is niets bewezen.

Een laatste waarschuwing voor het gebruik zelf: Pokemon Go werd gebruikt door vier jongeren uit Missouri, in het centrum van de VS, om een tiental personen aan te vallen en hen van hun geld te beroven, via het gebruik van de geolocatie-functie. En uiteraard, vergeet niet om af en toe op te kijken tijdens uw avonturen!Click to comment

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top