Connect with us
woman-sunglasses

Market news

Historisch akkoord rond een Belgische oplossing voor mobiele identificatie

Historisch akkoord rond een Belgische oplossing voor mobiele identificatie

Belfius, BNP Parisbas Fortis, CBC/KBC, ING, Orange, Proximus & Telenet hebben een historisch akkoord getekend om een Belgische oplossing te ontwikkelen voor mobiele identificatie. Een woordje uitleg.

In een wereld die altijd maar digitaler wordt, is het essentieel geworden dat men zich eenvoudig, snel en vooral op een vertrouwelijke en veilige manier kan identificeren. Vooral op mobiele toestellen, connected objects en andere.

Het is in deze context dat de vier grote banken en de drie mobiele telefoonoperatoren van het land beslist hebben om hierop samen een antwoord te bieden met  een oplossing die veiligheid combineert met gebruiksvriendelijkheid en respect voor de privacy.

Het nieuwe "Belgian Mobile ID" project is een open digitaal ecosysteem dat tal van perspectieven biedt voor de ontwikkeling van toepassingen voor het dagelijkse leven van de Belgische bevolking. De oplossing, waarvan de ontwikkeling door Belgian Mobile Wallet verzorgd wordt, zal voor het einde van het jaar officieel voorgesteld worden.

Hoe het werkt? "Eén app op uw smartphone maakt het mogelijk om  bijvoorbeeld eenvoudig en veilig op een website in te loggen, om een banktransactie te bevestigen of documenten te tekenen", zo vat Kris De Ryck samen, CEO van Belgian Mobile Wallet.

Jacques Godet, Voorzitter van de Beheerraad van Belgian Mobile Wallet, besluit: "Het akkoord is van uitzonderlijke waarde, omdat het 7 spelers van zeer hoog niveau, afkomstig uit twee sectoren, bijeenbrengt".

Click to comment

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top