Connect with us
woman-sunglasses

Trucs et Asutces

13 tips om met een gerust hart te surfen tijdens uw vakantie

13 tips om met een gerust hart te surfen tijdens uw vakantie

De expert in de backup van computergegevens Wooxo geeft enkele goede tips op vlak van veiligheid, zodat u onaangename verrassingen kunt vermijden en met een gerust gemoed op vakantie kunt vertrekken

Voor het vertrek
1. Maak een backup van de inhoud van uw toestellen (bestanden, contactpersonen, foto`s).

2. Wijzig de wachtwoorden en toegangscodes van uw toestellen voor u vertrekt. Kies voor uw wachtwoorden een combinatie van minstens 8 cijfers, letters en tekens.

3. Stel absoluut uw boodschappendienst zo in dat hij nog enkel het https-protocol gebruikt

Op vakantie
4. Als u uw toestellen moet achterlaten, verwijder dan de simkaart en de batterij.

5. Gebruik een schermfilter wanneer u vertrouwelijke documenten raadpleegt op het openbaar vervoer of op publieke plekken. Zo verhindert u dat iemand over uw schouder meeleest of foto`s neemt van de scherminhoud.

6. De Wifi in hotels, zakencentra, cybercafés, … biedt geen internetverbinding waarbij de veiligheid en vertrouwelijkheid van uw communicatie gewaarborgd wordt. Gebruik voor alle vertrouwelijke communicatie uw smartphone als router en kies voor het delen van de verbinding met uw computer.

7. Indien u professionele documenten moet downloaden op uw vakantieplek, maak dan gebruik van een beveiligde verbinding (https) en werk met versleutelde bestanden.

8. Denk eraan om de historiek van uw oproepen en internetbezoeken te wissen. In sommige landen bestaat er minder individuele vrijheid dan in Europa, en sommige informatie zou tegen u gebruikt kunnen worden wanneer uw toestellen in beslag genomen worden.

9. In sommige gevallen worden de bagage en hotelkamers doorzocht. Laat uw toestellen niet achter in uw bagageruimte, de hotelkamer, zelfs niet in de kluis van het hotel.

10. Geef geen enkele aanwijzing op de sociale netwerken dat u afwezig bent (foto van uw vakantiebestemming…)! U riskeert een inbraak in uw woning tijdens uw afwezigheid.

11. Verbind geen enkele uitneembaar opslagmedium dat men u aanbiedt, zoals een usb-stick, memorycard, …met uw toestel. Die kunnen malware bevatten die uw toestel kan besmetten of uw handelingen traceren.

12. Herlaad uw toestel niet op de hiervoor voorziene publieke oplaadpunten. Gebruik enkel uw eigen lader.

Bij uw terugkeer
13. Stel uw toegangscode en wachtwoorden opnieuw in.

 

Click to comment

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top