Connect with us
woman-sunglasses

E-commerce

« Error 404 » - een nachtmerrie voor webshops. Hoe voorkomt u het?

« Error 404 » - een nachtmerrie voor webshops. Hoe voorkomt u het?

Een 7 miljoen Belgen verricht tegenwoordig zijn aankopen online, goed voor 64% van de bevolking. Bereikbaarheid is dus van kapitaal belang voor de winkelier, en het fameuze "Page not found" blijft een nachtmerrie. Het is echter mogelijk om het ergste te vermijden…

De solden zijn een topmoment in het leven van een webwinkelier. Het is dan ook absoluut noodzakelijk dat zij de juiste procedures uitwerken om zich in te dekken tegen elk mogelijk voorval dat hun website bedreigt.

In deze context is bereikbaarheid dan ook van groot belang voor webwinkeliers, zo benadrukt Robin Maes, Sales Manager Benelux van Veeam. En met reden, want de downtime kan een nefast gevolg hebben op de omzet en het reeds bestaande cliënteel.

"Het is absoluut noodzakelijk dat men de data kan back-uppen en bij een storing snel kan herstellen wil men de tevredenheid van de klant bewaren tijdens een van de belangrijkste verkoopperiodes van het jaar".

Voor heel wat handelaren zijn het verkooppunt en de website onder andere verbonden met hetzelfde datacenter. Bij een incident kunnen zowel de fysieke als de online verkopen de gevolgen ervan ondervinden, wat voor het bedrijf tot grote verliezen kan leiden.

Om dit risico te verkleinen en ten volle te kunnen genieten van alle financiële voordelen van de solden, raadt de Veeam-expert aan dat "de handelaars de data die zij al bezitten moeten benutten, om een aantal factoren te bepalen en erop te anticiperen, zoals het aantal transacties dat op één dag tijd gemaakt kan worden." Door zo te handelen zou de back-end infrastructuur een plotse verhoging van verkeer gemakkelijker moeten aankunnen.

Robin Maes geeft 5 tips  waarmee u rekening moet houden wanneer u een availability oplossing kiest:

- Kies een restore-oplossing die zeer snel werkt en een herstel van de data in minder dan 15 minuten waarborgt.
- Voorkom verlies van data met back-ups minstens elke 15 minuten.
- Het verifiëren van de bescherming moet automatisch verlopen, via processen die geen impact hebben op de productie.
- Zorg voor een testomgeving voor de productie, zodat potentiële problemen op voorhand geïdentificeerd kunnen worden.
- Het verifiëren van de operationele status van het datacenter is essentieel, vooral tijdens zeer drukke periode zoals de solden.

 

Click to comment
DIGITAL TRANSFORMATION SUMMIT

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top