Connect with us
woman-sunglasses

Market news

Internet wordt democratischer, maar niet voor iedereen…

Internet wordt democratischer, maar niet voor iedereen…

Internetdiensten worden steeds meer betaalbaar, maar meer dan de helft van de bevolking wereldwijd heeft er nog altijd geen toegang toe, zo blijkt uit een rapport van het ITU, de instelling van de Verenigde Naties gespecialiseerd in informatietechnologie en communicatie.

Een recent onderzoek van het ITU toont aan dat 3,9 miljard inwoners van deze planeet nog altijd geen toegang hebben tot de middelen die het internet biedt, ondanks de prijsdaling van de ICT-diensten.

Zo blijkt uit de publicatie "Feiten en cijfers over ICT voor 2016" dat de ontwikkelingslanden voortaan de grote meerderheid van de internauten vertegenwoordigen (2,5 miljard gebruikers, tegenover 1 miljard in de ontwikkelde landen).

Daarentegen ligt het gebruik van het web (penetratiepercentage) op 81% in de ontwikkelde landen, tegenover 40% in de ontwikkelingslanden en 15% in de minst ontwikkelde landen.

"Alhoewel de verwevenheid van de activiteiten wereldwijd snel veralgemeent, blijft er nog veel werk te doen om de digitale kloof te dichten en ervoor te zorgen dat meer dan de helft van de wereldbevolking, die geen gebruik maakt van het internet, geïntegreerd wordt in de digitale economie", zo vat de Secretaris-Generaal van het ITU, Houlin Zhao, het samen.

Click to comment
DIGITAL TRANSFORMATION SUMMIT

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top