Connect with us
woman-sunglasses

Start-up

Laatste maaltijd voor Take Eat Easy

Laatste maaltijd voor Take Eat Easy

De Belgische startup die zich gespecialiseerd had in het aan huis leveren van maaltijden, zet officieel zijn activiteiten stop. Ondanks verschillende fondsenwervingen voor in totaal 16 miljoen euro, is het bedrijf er niet in geslaagd om zijn business rendabel te maken.

De onder curatele geplaatste Brusselse startup kondigt via zijn medeoprichtster Chloé Roose aan dat het niet meer mogelijk is om bestellingen te plaatsen op zijn platform voor het aan huis leveren van maaltijden. Een stopzetting van de activiteiten die ingegeven wordt door onvoldoende inkomsten om de uitgaven te dekken en door de onmogelijkheid om een nieuwe fondsenwerving rond te krijgen, die de expansieprojecten van het bedrijf had kunnen verzekeren.

De in 2013 opgerichte startup Take Eat Easy vervult een rolmodel in het ecosysteem van jonge digitale starters. Het bedrijf is erin geslaagd om, aangedreven door de incubator Nest`Up, 16 miljoen euro op te halen in 2015 bij de Duitse incubator Rocket Internet, bij Britse investeringsfondsen DN Capital en Piton Capital en Eight Roads Ventures (Europees filiaal van de gigant Fidelity), om zo zijn ontwikkeling via verschillende steden in eigen land (Brussel, Gent, Luik en Antwerpen) en het buitenland (Frankrijk, Verenigd Koninkrijk en Spanje) te verzekeren.

Ter herinnering, het jonge bedrijf zette in één enkel jaar een maandelijkse groei neer van meer dan 30% en rondde de kaap van een miljoen bestellingen via zijn partnerrestaurants en zijn ongeveer 350.000 klanten. De opkomst van concurrerende platformen, zoals de Britse startup Deliveroo heeft ongetwijfeld de zaken niet verbeterd…

Click to comment

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top