Connect with us
woman-sunglasses

Market news

1 miljard iPhones wereldwijd!

1 miljard iPhones wereldwijd!

Ondanks de dalende verkoop heeft de IT-groep Apple bekend gemaakt dat hij wereldwijd meer dan een miljard iPhones verkocht, alle modellen dooreengenomen. De smartphone van Cupertino gaat zo met een marktaandeel van 16,2% lopen, aldus IDC.

"De iPhone is een van de belangrijkste producten ter wereld geworden, dat de wereld het meest veranderd heeft", zo verheugde Tim Cook zich, de CEO van Apple, tijdens de analyse van de laatste financiële resultaten van het bedrijf.

Het ronden van deze symbolische kaap geschiedt op het moment dat het IT-bedrijf een daling van zijn verkoop meldt en een omzetcijfer dat ook achteruitgaat jaar op jaar.

Herinneren wij eraan dat de iPhone een van de motoren was van de commerciële groei van het bedrijf. Een motor die echter twee al twee trimesters op rij lijkt te sputteren.

Volgens onderzoeksbureau IDC werden er verleden jaar maar dan 1,4 miljoen smartphones verkocht over de hele wereld. Het marktaandeel van de iPhone van Apple wordt geschat op 16,2% tegenover 22,7% voor zijn Zuid-Koreaanse rivaal, Samsung.

Click to comment
Beelance Forum Digital Summer School

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top