Connect with us
woman-sunglasses

Mobile

Een app die kinderen helpt om hun ouders terug te vinden

Een app die kinderen helpt om hun ouders terug te vinden

De vakantieperiode is synoniem met onbezorgdheid maar ook met kinderen die verloren lopen op het strand. Missing Children Europe stelt daarom Remumber voor, een simpele tool die kinderen moet helpen om het telefoonnummer van hun ouders te onthouden. Wat uitleg.

Erg weinig kinderen kennen het telefoonnummer van hun ouders van buiten. Een combinatie van 10 cijfers, die hen nochtans kan helpen, zelfs hun leven kan redden wanneer zij in een noodsituatie verkeren.

Dat is waarom de vereniging Missing Children Europe, die in België nauw samenwerkt met Child Focus, beslist heeft om een mobiele app te ontwikkelen die de kinderen helpt het telefoonnummer van hun ouders te onthouden, met een simpel en alledaags gebaar. Uitgaande van het principe dat de kinderen gemakkelijker de codes van smartphones en tablets onthouden, vervangt de app deze willekeurige code door het telefoonnummer van hun ouders.

Zo zal het kind stap voor stap de belangrijke telefoonnummers van buiten leren door enkele keren per dag het gebaar om de code in kwestie in te tikken, te herhalen.

Een mobiele app die als sensibiliseringscampagne dient bij het naderen van de vakantie, vooral wanneer men weet dat er elk jaar 1.000 kinderen verloren lopen aan de Belgische kust alleen al.

"De nieuwe generatie is connected en mobiel. De grote meerderheid gebruikt regelmatig mobiele toestellen die beschermd zijn met een code die zij van buiten kennen, maar die eigenlijk geen zin heeft. Met de app Remumber maken wij van deze dagelijkse praktijk iets nuttigs, dat de kinderen bij gevaar het leven kan redden", aldus Laurent Dochy, Creative Director bij FAMOUS Brussels.

Click to comment

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top