Connect with us
woman-sunglasses

Social Media

Hoe Instagram koers zet naar video

Hoe Instagram koers zet naar video

Twee weken geleden heeft Instagram de functie Stories gelanceerd, een kloon van de My Story functie bij Snapchat, waarmee men foto`s en video`s kan samenstellen die na 24u vervallen.

Instagram werd in het begin (vooral) gebruikt voor het delen van foto`s,  maar de laatste maanden kon men bij elke nieuwe update vaststellen dat het zich steeds meer naar video richtte -onder andere in de rubriek Discover.

Instagram heeft zich nu dus met Stories afgewend van foto`s - en kopieerde meteen ook een van de populairste kenmerken van Snapchat?

Mark Zuckerberg, CEO van Facebook -dat 4 jaar geleden Instagram kocht - verklaart over deze overgang: "Tien jaar geleden was het merendeel van wat wij online deelden en consumeerden tekst. Nu zijn het foto`s. En binnenkort zullen het video`s zijn. Wij gaan een wereld tegemoet die naar video gericht is, met video in de kern van al onze toepassingen en diensten."

Buiten een stijging van het engagement van de gebruikers en van het delen, zou een inburgering van video`s op het platform ook kunnen leiden tot meer videoreclame. Voor adverteerders zou de lineaire stream van Stories het ideale formaat zijn voor autoplay-video`s, dit in tegenstelling tot de verticale stream van foto`s.

Click to comment

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top