Connect with us
woman-sunglasses

Start-up

Media.net voor 900 miljoen dollar overgenomen door Chinese beleggers

Media.net voor 900 miljoen dollar overgenomen door Chinese beleggers

De startup Media.net, specialist in reclame op het internet, heeft maandag aangekondigd dat het overgenomen is door een groep Chinese beleggers voor ongeveer 900 miljoen dollar (795 miljoen euro).

Het gaat om de derde grootste overname in deze sector, na de overname van DoubleClick door Google en die van aQuantive door Microsoft.

"Wij hebben ongelooflijk veel interesse opgewekt omdat reclame op het internet een heel brede en groeiende sector is, en omdat tegelijkertijd het aantal bedrijven dat succes heeft, beperkt is", aldus Divyank Turakhia, oprichter van Media.net, waarvan de slimme software de reclame selecteert die het meest relevant geacht wordt in functie van de gebruiker.

Zeven kandidaten hadden interesse getoond in dit bedrijf, dat een partner van Yahoo is. Het consortium van Chinese beleggers dat het uiteindelijk gehaald heeft, wordt aangevoerd door Zhang Zhiyong, voorzitter van de telecomgroep Beijing Miteno Communication Technology.

Media.net, met vestiging in Dubai en New York, realiseert 90% van zijn omzetcijfer in de Verenigde Staten; de overname zet de deur open naar de Chinese online reclamemarkt, de tweede grootste ter wereld, aldus Divyank Turakhia.

(via Reuters)

Click to comment
Beelance Forum Digital Summer School

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top