Google lanceert zijn carpooling dienst!

Alphabet, het moederbedrijf van Google, zou op het punt staan om een nieuwe ridesharing dienst te lanceren met de naam Carpool.

post-image-3

Een eerste testfase, beperkt tot een groep werknemers, heeft al plaats gehad in mei jongstleden en volgens geruchten wil Google de dienst uitbreiden tot alle gebruikers van Waze in San Francisco… en daarbuiten!

Deze dienst wil pendelaars die dezelfde reisroute delen, met elkaar in contact brengen. Hij richt zich enkel tot niet-professionele chauffeurs en idealiter tot mensen die op hetzelfde bedrijf werken als hun passagiers, of op bedrijven in de buurt.

Alphabet had 3 jaar gelden de Waze app gekocht, een community-GPS die gebruikt wordt door miljoenen chauffeurs. Voortaan zullen automobilisten en passagiers dankzij deze software samen korte trajecten kunnen afleggen. Als vergoeding zullen de eigenaars van het voertuig een deelname in de kosten ontvangen die 54 cent per afgelegde mijl bedraagt, wat neerkomt op 48 eurocent per 1,6 kilometer.

Carpool positioneert zichzelf als een "carpooling coördinator". In tegenstelling tot Uber gaat het niet om een dienst met een on-demand chauffeur, maar om een mobiele app die gebruikers tijdens hun woon-werkverkeer met elkaar in contact wil brengen - de chauffeur is immers beperkt tot 2 ritten per dag.

De app zou deze herfst gelanceerd moeten worden.

Back to top button
Close
Close