Connect with us
woman-sunglasses

Market news

SpotX integreert App Store data voor gerichtere in-app video advertising

SpotX integreert App Store data voor gerichtere in-app video advertising

Het video inventory management platform SpotX introduceert voor uitgevers nieuwe mobile app gegevens om in-app video doelgerichter in te zetten. Door de toevoegingen aan het platform kunnen adverteerders inkopen op basis van App Store data als app ratings en het aantal downloads. Hierdoor is het mogelijk om de kwaliteit en bekendheid van een app onder consumenten te meten; twee cruciale factoren voor het evalueren van merkassociaties.

De nieuwe gegevens zijn een uitbreiding op de reeds bestaande selectiecriteria voor het platform van SpotX, zoals demografische kenmerken, toestel type, locatie, IAB content categorieën en een reeks van andere gegevens. Met de nieuwe data krijgen adverteerders meer inzicht in de waarde van premium applicaties. Ook kunnen ze de ervaring met andere webeigenschappen vergelijken.

Snelle groei

"De markt voor in-app mobile video advertising laat een snelle groei zien. In de afgelopen tien maanden is het aandeel in-app inventory van de totale mobile inventory omzet in Europa, Midden-Oosten en Afrika (EMEA) gestegen van 4% naar 36%. Wij verwachten dat tegen het einde van het jaar het hele mobiele web wordt ingehaald, in alle markten. Een betere doelgroepbenadering en meer parameters om de merkassociaties te begrijpen, zijn de belangrijkste drijfveren voor deze groei," aldus Allen Klosowski, VP voor Mobile & Connected Devices bij SpotX.

Indentificatie

De extra data bieden een reeks van praktische toepassingen, voor zowel de vraag- als aanbodzijde. Adverteerders kunnen premium apps sneller en nauwkeuriger identificeren door het aantal downloads en de gebruikersscores in te schakelen als indicatoren. Het resultaat hiervan is dat kopers niet alleen meer hoeven te beslissen op basis van de reputatie van de uitgever. Adverteerders en bureaus kunnen nu ook premium apps van minder bekende uitgevers identificeren. Daarnaast kunnen zij de kwaliteit van apps van gerenommeerde uitgevers dubbelchecken.

Betere segmentatie

De ad server van SpotX helpt uitgevers om hun aanbod voor adverteerders te segmenteren door deze nieuwe parameters te combineren met andere mobile data. Zo kunnen uitgevers hun video inventory bijvoorbeeld groeperen in sport of lifestyle clusters en deze aanbieden via de private markt of de directe programmatic markt. Wanneer uitgevers hun gebundelde ID’s afgeven, zal SpotX een reeks geverifieerde mobile app data genereren en deze namens de uitgever integreren in het video-aanbod.

Click to comment

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top