Connect with us
woman-sunglasses

Mobile

Apple onthult de iPhone 7: geen verrassing, en geen 3,5 mm jack!

Apple onthult de iPhone 7: geen verrassing, en geen 3,5 mm jack!

Apple heeft woensdag zijn iPhone7 voorgesteld, een smartphone die waterbestendig is, voorzien is van een camera met hoge resolutie maar geen Jack-aansluiting heeft

Apple heeft de gewoonte om elke twee jaar een gans nieuwe versie voor te stellen van zijn telefoon, die nu goed is voor meer dan de helft van zijn omzetcijfer. Dat was het geval met de iPhone 6 in 2015. Vanuit deze optiek is de iPhone 7 eerder een update van het vorige model, dan een grote herziening; het is dus mogelijk dat Apple voortaan drie jaar nodig heeft om een gans nieuw product voor te stellen.

Zoals verwacht werd de analoge aansluiting voor de oortjes geliquideerd. De nieuwe oortjes die met de telefoon geleverd worden, zullen aangesloten kunnen worden via hetzelfde contact als de draad om te herladen. Zelfs al zijn de verbeteringen die aan de camera van de iPhone 7 aangebracht werden mooi meegenomen, toch gaat het hier essentieel om minieme verbeteringen en zou de afwezigheid van het contactpunt voor de oortjes al het andere kunnen overschaduwen.

De iPhone 7 zal ook werken met de nieuwe draadloze oortjes van Apple, die de naam AirPods meekregen, en vanaf einde oktober beschikbaar zijn voor 159 dollar. De iPhone 7, waarvan de instapprijs 649 dollar bedraagt (577 euro) zal voorzien zijn van een lens met zoom van 12 megapixels, en de "Plus" versie, vanaf 769 dollar, zou over twee lenzen beschikken.

De nieuwe blinkend zwarte coating die Apple voorstelde zou misschien wel meer succes kunnen kennen dan de technologische verbeteringen, wat een weerspiegeling is van het feit dat het merk al enkele maanden traag is met het uitbrengen van nieuwigheden.

Deze nieuwste telg van het iPhone-geslacht zal vanaf 16 september verkocht worden op de belangrijkste markten, waaronder de Verenigde Staten en China. België hoort er voor één keer ook bij.

Hierbij dient opgemerkt dat de verkoop van de iPhone twee achtereenvolgende trimesters gedaald is, wat nog nooit gebeurd is sinds de smartphone bestaat. Sommige sites raden mensen die de iPhone 6 of de 6 Plus gekocht hadden aan om tot volgend jaar te wachten, wanneer het toestel zijn 10e verjaardag viert, om van toestel te wisselen.

Click to comment

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top