Connect with us
woman-sunglasses

Mobile

Samsung verliest 20 miljard euro na het fiasco van de Note 7

Samsung verliest 20 miljard euro na het fiasco van de Note 7

Samsung Electronics is tot zijn laagste niveau gezakt in bijna twee maanden tijd op de beurs van Seoul, in de nasleep van het terugroepen van zijn Galaxy Note 7 smartphone, waarvan het gevaar bestaat dat de batterij in brand schiet. Het aandeel eindigde met een daling van 6,98%, de grootste terugval in één sessie in meer dan vier jaar, en het laagste niveau sinds 12 juli.

Deze daling komt overeen met een kapitaalverlies van een 16.000 miljard won (14,3 miljard dollar of 12,8 miljard euro) voor de Zuid-Koreaanse elektronicagigant. Tot dan had Samsung tamelijk stand gehouden nadat het zelf op 2 september het initiatief nam om 2,5 miljoen Galaxy Note 7 toestellen te herroepen. Zijn beurswaarde is sindsdien met ongeveer 20 miljard dollar geslonken.

Samsung Electronics, de belangrijkste fabrikant van smartphones ter wereld, heeft zaterdag aan alle Galaxy Note7 gebruikers gevraagd om hun batterij onmiddellijk uit te schakelen en zo snel mogelijk de toestellen aan hun verkoper terug te bezorgen.

Meteen hebben de regelgevende autoriteiten van verschillende landen de boodschap doorgegeven en luchtvaartmaatschappijen zijn begonnen met het verspreiden van  speciale boodschappen, waarin zij hun passagiers vragen om specifiek deze telefoons uit te zetten.

Sommigen dachten dat de Galaxy Note 7 de beste smartphone ooit zou zijn, maar het is mogelijk dat hij de geschiedenis zal ingaan als het ergste fiasco van de industrie.

Met deze nooit eerder geziene terugroeping vrezen de specialisten uit de sector een daling van de verkoop van Samsung, en vooral een blijvende impact op het imago van de groep, die juist bezig was om zijn marktaandeel te verstevigen tegenover Apple en de Chinese concurrentie.

(via Reuters)

Click to comment

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top