Connect with us
woman-sunglasses

Start-up

Een kleine "Belgische" FinTech haalt 20 miljoen euro op?

Een kleine "Belgische" FinTech haalt 20 miljoen euro op?

TopCompare.be, dat is de Belgische naam, Compare Europe Group zijn Europese naam. Het gaat om een platform voor het vergelijken van financiële producten (leningen, kredietkaarten, tech) - een beetje als booking.com, maar dan een bankversie. Na de aankondiging van de fondsenwerving van 20 miljoen euro door de Belgische structuur, bleek het om de Europese entiteit te zijn die aan de basis ervan lig, een teleurstelling dus maar het platform verdient toch onze aandacht.

Het is gebaseerd op een simpel model waarmee men een toekomstige lening kan vergelijken in functie van zeer nauwkeurige criteria, en zo het beste tarief kan vinden voor de situatie van de aanvrager. Het is ook mogelijk om het beste aanbod te vinden voor kredietkaarten. Dat mag als dienstenaanbod weinig lijken, in verhouding tot de opgehaalde som, maar de reden daarvoor is simpel: het bedrag werd opgehaald door de Europese entiteit en slechts een klein deel ervan zal gebruikt worden door de Belgische structuur, zoals onze collega`s van Trends opmerkten.

Het platform zou binnenkort andere diensten moeten brengen en dus zijn gamma verbreden met terugkerende producten die belangrijke kosten vertegenwoordigen voor de gezinnen. TopComcare.be werkt op een gratis model voor de gebruiker, en haalt inkomsten uit partnerschappen met bankinstellingen die hier van een nieuw marketingkanaal kunnen genieten.

Dit potentieel heeft in elk geval al heel wat beleggers van naam overtuigd zoals Pacific Century  Group, Nova founders Capital, SBI Holdings, ACE & Company en vooral Mark Pincus en Peter Thiel, de oprichters van resp. Zynga en Paypal.

Click to comment

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top