Connect with us
woman-sunglasses

Innovation

Google lanceert Allo, zijn nieuwe messaging app

Google lanceert Allo, zijn nieuwe messaging app

Alphabet, het moederbedrijf van Google, heeft Allo gelanceerd, een messaging app die de internetzoekmachine bevat alsook een chatbot, en over enkele dagen wereldwijd beschikbaar zal zijn.

Deze chatbot, die zich in theorie met de tijd zou moeten verbeteren, berust op het Google Assistant platform, een virtuele persoonlijke assistent zoals Siri van Apple. De gebruiker kan de assistent oproepen in een chatvenster door "@google" in te tikken, gevolgd door een zoekopdracht. Het antwoord zal in hetzelfde chatvenster verschijnen.

"Hoe meer men hem gebruikt, des  te meer hij zich na verloop van tijd zal verbeteren", zo schreef een productverantwoordelijke.

De app biedt ook verschillende "slimme antwoorden" (Smart Reply) die via een simpele tik verzonden kunnen worden. "Wanneer een vriend u de foto stuurt van zijn huisdier, dan kan Smart Reply bijvoorbeeld `Ach, hoe schattig!" voorstellen", zo voegde de verantwoordelijke eraan toe.

Allo, dat in mei voorgesteld werd, zal het moeten opnemen tegen de apps WhatsApp en Messenger van Facebook. Een maand tevoren had Google Duo gelanceerd, een app voor videogesprekken. De gesprekken die via Allo passeren zullen enkel versleuteld worden in de `incognito` modus. Dat in tegenstelling tot gesprekken die via WhatsApp verlopen, en end-to-end versleuteld zijn.

Click to comment
Digital Summer School

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top